Pia Ve Dahlen

Det forunderlige havet

Hør om det fantastiske havet og alle de forunderlige tingene vi finner i det. Og hør om den alvorlige delen rundt at havene våre er i ferd med å fylles opp av plast, og hva som vil skje om at om vi ikke gjør noen kraftige grep

Stikkord:

Ønsker du et foredrag med Pia Ve Dahlen? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Hver sommer som liten lå Pia med rompa i været nede på brygga gjennom hele sommeren og så ned i havet og slik er det den dag i dag, det beste Pia vet er å se ned på krabber, reker og småfisk, kikke på rur og pelle på ting som man helt sikkert ikke burde ta på.

Pia har gjort mye rart som å stå med leire til mellomgulvet og lett etter børstemark, plukket søppel på 20 meters dyp, skrevet forsøksrapport fra kunstnersamlinger, skåret i sel foran titalls publikummere, laget festival og dykket på 960 moh.

Pia har bachelorgrad i biologi og mastergrad i marin biodiversitet og lever og ånder for havet. Hun holder populærvitenskapelige foredrag om det forunderlige havet, og hun tilpasser gjerne sine foredrag til den enkelte oppdragsgiver. Hun kan også være konferansier gjennom dagen om dette skulle være ønskelig

DET FORUNDERLIGE HAVET

Gjennom Pia sitt foredrag får man høre hvor fantastisk havet er, og alle de absurde tingene man finner i det. Visste du fot et eksempel at vi har selvlysende hai i Norge og at verdens største kaldtvannskorallrev finnes i Norge?

I dag er havet for mange en skinnende skorpe best egnet til å kjøre båt og vannski på. Foredraget «Det forunderlige havet» forteller Pia universet som finnes under overflaten, og har som mål å belyse hvilke skatter vi faktisk har.

Men Pia forteller også om den alvorlige delen rundt at havene våre er i ferd med å fylles opp av plast, og at om vi ikke gjør noen kraftige grep vil det i følge de mest dystre prognosene være mer plast enn fisk i havet i 2050.

Pia presenter siste nytt på plastfronten, sammen med noen eksempler på hvor skoen trykker, før vi sammen ser på forskjellige løsninger på problemet. Målet er å få folk til å tenke litt over egne valg i hverdagen.

Visste du at nordmenn i 2016 plukket 377 tonn søppel fra strendene våre og at denne mengden er like mye som verden slipper ut på 25 minutter. Selv om strandrydding i dag det mest effektive verktøyet vi har mot marin forsøpling, hjelper det lite om vi ikke snart skrur igjen krana på land, og for å få til det må det en holdningsendring til.

Send en uforpliktende forespørsel på Pia Ve Dahlen

Send en uforpliktende forespørsel på Pia Ve Dahlen

Kategorier for Pia Ve Dahlen

Relaterte foredragsholdere