Andreas Wahl

Fotograf: Linda Varpe

Andreas Wahl

Vanvittig vitenskap

Andreas Wahl er en ettertraktet fysiker, vitenskapsformidler og programleder. Han kan komme med vitenshow om energi i kombinasjon med faglig innhold som klima, han holder inspirasjonsforedrag for lærere og forteller om universet på 42 minutter.

Ønsker du et foredrag med Andreas Wahl? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Andreas Wahl er en kjent fysiker, vitenskapsformidler og programleder. På TV skjermen har han risikert livet for vitenskapen i programmet «Med livet som innsats» og opplyst nordmenn gjennom «Folkeopplysningen». I tillegg til å være en del av vellykkede TV programmer, har han skrevet hele fire populærvitenskapelige bøker, ett læreverk i naturfag og til og med vunnet NM i morellspytting hele fire ganger!

Multitalentet Andreas har turnert landet rundt med sitt vitenshow, hvor siste foredrag het Elektrisk. Det er kanskje ikke allmenn kunnskap ballonger som henger på veggen i barnebursdager eller hjernen som tenker og hjertet som slår, er et resultat av elektrisitet. «Elektrisk» viser deg hvor vakkert, dødelig og hverdagslig elektrisitet kan være.

ENERGISK – ET VITENSHOW OM ENERGI

De som tror realfagene er kjedelige og fastlåste må tro om igjen. ENERGISK er en krysning mellom stand-up, foredrag, trylleshow og rockekonsert, og viser naturvitenskap som underholdning. Se sprit, appelsiner og elektroner med nye øyne. På 45 minutter utforsker Andreas begrepet ‘energi’ sammen med publikum, gjennom tøffe triks og tankevekkere om klima.

Vitenshowet krever ikke annet enn tilgang til projektor, en bøtte med vann og en mopp til å tørke opp vannsølet etterpå. Alt annet medbringes. Showet er egnet for forsamlinger fra 30-400 personer, og kan tilpasses de fleste typer lokaler.

SE!OI!KULT! – ET INSPIRASJONSFOREDRAG FOR LÆRERE

Et underholdende foredrag om hvordan og hvorfor lærere bør bruke små stunt og triks i undervisningen. Kan naturfaget bli en “snakkis”? Krever det mye energi og tid i en travel lærerhverdag? Går det på bekostning av den øvrige undervisningen? Se!Oi!Kult! handler om å skape inspirerende realfag og gi elevene forventninger. Målet er å hjelpe den enkelte lærer til å skape et naturfag som elevene gleder seg til og møter spente opp til.

Foredraget byr på et en lang rekke enkle, men meget visuelle, demonstrasjoner som kan tas direkte ut i undervisningen uten spesialutstyr av noe slag. Minst like viktig er dog en drøfting av hvorfor man bør bruke slike demonstrasjoner i undervisningen. Andreas har selv forsvinnende liten undervisningserfaring sammenlignet med kursdeltagerne, så undervisningen legger han seg ikke opp i. Den kjenner hver lærer best selv. Andreas legger seg kun borti hva læreren gjør 3 minutter i uken. Demonstrasjonene skal kunne gjøres med lett tilgjengelige hjelpemidler, uten å stjele mye av lærerens tid.

Se! Oi! Kult! ble utviklet til Naturfagskonferansen høsten 2010, og var sesjonen med flest påmeldte. Senere kurs har også gitt svært gode tilbakemeldinger. Det skal ikke koste mye tid eller penger å gjøre naturfaget til en “snakkis”. Foredraget krever ikke annet enn tilgang til projektor, en bøtte med vann og en mopp til å tørke opp litt vannsøl etterpå. Alt annet medbringes. Foredraget er egnet for forsamlinger fra 20-200 personer, og kan tilpasses de fleste typer lokaler.

VANNVITTIG VITENSKAP – ET AKTIVITETSKONSEPT FOR NERDETE NÆRINGSLIV

Vanvittig Vitenskap er et lagbyggende eventkonsept med konkuransepreg. Etter en kort intro med futt i fra Andreas utfordres deltagerne i grupper til å løse underholdende forskningsoppgaver på veldig lavt nivå. Det kan være brødristerluftballong, badehette, røykringer, imploderende ølboks, potetkanon osv. På hver post får gruppene poeng i form av mentos-pastiller. Disse må ikke spises, men bevares til den store finalen der de kommer til nytte i en fuktig og smått spektakulær avslutning.

Andreas leder hele aktiviteten, og sørger for spenning og eksperimentglede fra første til siste sekund. Vannvittig Vitenskap passer for større og mindre grupper, og krever tilgang til innendørs og utendørs lokaliteter. Passer for grupper fra 20 til 200 personer og har en varighet på 60 til 90 minutter

UNIVERSET PÅ 42 MINUTTER – ET VITENSHOW

“Universet på 42 minutter” er et vitenshow, eller vitenskaps-show om du vil. Det tar for seg universet vi lever i fra dets begynnelse og frem til de minste bestanddelene vi kjenner i dag. Det er ingen forelesning, men et show. Et show der publikum deltar. Et show med eksperimenter, demonstrasjoner og tankevekkere.
Vitenshowet er et glimt inn i en leken og kreativ naturvitenskap, med mer fokus på spørsmål enn svar.

Kan matematikk være romantisk? Bidrar ku-fis til globale oppvarmingen? Hvordan oppsto universet? Hvordan hørtes det ut? Og hvorfor bryr det deg egentlig?”
Publikum er en aktiv og viktig del av showet, og Andreas er kjent for å invitere publikum opp på scenen.

Vitenshowet krever ikke annet enn tilgang til projektor, en bøtte med vann og en mopp til å tørke opp vannsølet etterpå. Alt annet medbringes. Showet er egnet for forsamlinger fra 30-400 personer, og kan tilpasses de fleste typer lokaler. Varighet: 42 minutter + evt. tid til spørsmål

ANDREAS SOM KONFERANSIER

Andreas har betydelig erfaring i å lede arrangementer fra scene. Han leder tekniske og faglige konferanser såvel som folkelige utendørsarrangementer. Passer for alle typer og størrelser på arrangement som vil tilføre humor og vitenskap.

Send en uforpliktende forespørsel på Andreas Wahl

Kategorier for Andreas Wahl

Relaterte foredragsholdere