Erling Røed Larsen

Erling Røed Larsen

Økonomiske trender

Med blant annet doktorgrad i samfunnsøkonomi og fast spaltist i Aftenposten holder Erling inspirerende foredrag om tema som boligmarkedet, økonomiske trender, verdensøkonomien, norsk økonomi, produktivitet og olje.

Ønsker du et foredrag med Erling Røed Larsen? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Erling Røed Larsen er forskningssjef i Housing Lab, OsloMet, professor II ved Institutt for samfunnsøkonomi, Handelshøyskolen BI og seniorøkonom II i Formuesforvaltning. Han er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo (1996), har mastergrad i statistikk fra University of California, Berkeley (199) og har doktorgrad i samfunnsøkonomi fra University of California, Berkeley (2001).

Han har skrevet fem populærvitenskapelige bøker om økonomi og har utgitt et tjuetalls vitenskapelige artikler i internasjonale tidsskrifter. Siden 2005 har han vært fast spaltist i Aftenposten. Som aktiv samfunnsøkonom spenner hans erfaring fra hyppig brukt paneldeltaker i debatter til å være medlem av Domstolkommisjonen (2017-2020). Han gløder for faget samfunnsøkonomi, og elsker å formidle. Seks ganger har han blitt kåret til “Best professor” på Executive-programmet til Handelshøyskolen BI.

Foredrag

Erling kan holde foredrag innenfor en rekke temaer og noen av de er beskrevet nedenfor.

1) Boligmarkedet.

Røed Larsen har forsket på boligmarkedet i mange år, og var forskningssjef i Eiendomsverdi i perioden 2013-2019. Han har holdt foredrag om prisutviklingen, hvordan oljen påvirker boligmarkedet og hvorfor sentralisering er en viktig faktor for å forstå boligmarkedet. Eksempel på tittel: Bakspeil og krystallkule for boligmarkedet.

2) Økonomiske trender.

Røed Larsen forklarer hvorfor kunnskapsøkonomien knyttes til fenomener som stordriftsfordeler og nettverksøkonomier. Det er dette som ligger bak framveksten av Facebook, Google, Microsoft, Apple og Amazon. Eksempel på tittel: Framtiden tilhører kunnskapsøkonomien.

3) Verdensøkonomien.

Røed Larsen har vært opptatt av makroøkonomiske forhold helt siden studietiden, og har lang erfaring i å forklare de mekanismene som driver verdensøkonomien. To av bøkene han har skrevet dreier seg om finanskrisen og penger. Han snakker om utfordringene til euro, dominansen til dollar og hvorfor verdenshandel leder til framskritt. Eksempel på tittel: De store kreftene i verdensøkonomien.

4) Norsk økonomi.

Røed Larsen forklarer hvorfor norsk økonomi er unik, og hvilke krefter den utsettes for. Eksempel på tittel: Hvor går Norge?

5) Produktivitet.

Alle økonomer vet at produktivitet er alt (nesten), og Røed Larsen kan forklare hvilke komponenter som er særlig avgjørende. Eksempel på tittel: Produktivitet er alt.

6) Olje.

Norges oljefunn er forklaringen på hvorfor prisen på utepils i Norge er i verdenstoppen. Dette og en rekke andre forhold som oljen har skapt, forklares og setter norsk økonomi i perspektiv. Eksempel på tittel: Oljen gjør utepilsen dyr.

Send en uforpliktende forespørsel på Erling Røed Larsen

Relaterte foredragsholdere