Mia Landsem

Trygg på nett

Bildetyvjeger, fighter og gamer Mia Landsem snakker om nakenbilder, bildespredning, falske profiler, farene ved internett, passord, hvordan man kan bli trygg på nett og hva man skal gjøre om det er bilder som er på avveie.

Stikkord:

Ønsker du et foredrag med Mia Landsem? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Mia er ansatt som Etick Hackers hos Orange Cyberdefense. Hun har studert IT-sikkerhet på Noroff og har tidligere studert trening, coaching på idrettshøyskolen i Oslo Hun trener kampsporten Taekwondo som gir hun ekstra styrke og det trenger hun. For på fritiden har hun en krevende og spesiell hobby som hun bruker mye tid på. Mia ser etter bilder som blir spredd på nett mot deres vilje og prøver deretter å finne synderen. Desperate jenter tar daglig kontakt med Mia for hjelp, utfordringen rundt tematikken er stor.

Mia er skremt over hvor lite vi egentlig veit om ulovlig bildedeling, hvordan det foregår og hva det kan føre til. Det som gjerne starter med bildeling i kompisgjengen kan før til alvorlige forbrytelser når norske jenter blir spredd nasjonalt og internasjonalt. Det som starter med «kun» noen nakenbilder kan fort føre til psykiske lidelser, depresjoner, angst og det har vært flere tilfeller som har endt i selvmord.

Det burde vært mer kursing i skolen, mer informasjon og åpenhet rundt disse utfordringene. Mia kan fortelle om hva man bør gjøre om man blir krenket på nett. Hun kommer med tips om hvordan man kan ta vare på bevis og hvordan man kan varsle. Hun forteller om å bevare fatningen, viktigheten med å ta skjermbilder, skrive ned relevant info, at man bør snakke med andre om noe skjer, lagring av nettadresser og hvordan man kan ta saken videre til politiet for å anmelde en sak.

Foredragene til Mia er sterke og viktige og passer for både unge og voksne, det Mia forteller om er en oppvekker i vår tids iPhone generasjon. Foredraget «Naken på nett» legges det vekt på nakenbilder, spredning og falske profiler. Mens i hennes foredrag «Trygg på nett» går hun gjennom alle farene ved internett, positive sider, gaming, pedofile, passord, bildespredning med mer, kort fortalt alt du trenger for å bli trygg på nett. Mia har ulike foredrag med ulik lengde, hun kan også kjøre en workshop etter et foredrag om dette skulle være ønskelig.

Send en uforpliktende forespørsel på Mia Landsem

Send en uforpliktende forespørsel på Mia Landsem

Kategorier for Trygg på nett

Relaterte foredragsholdere