Waleed Ahmed

Waleed Ahmed

Stol på meg

Hør den ville og fascinerende historien om Waleed som ble kalt Norges Mark Zuckerberg for sin fiktive oppfinnelse av solcelleladere, som seinere solgte rettigheter for Justin Bieler konserter som han ikke hadde som igjen førte til en 11 års lang fengselsstraff i USA.

Ønsker du et foredrag med Waleed Ahmed? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Det hele startet da Waleed Ahmed som 18 åring startet det norske selskapet «Grønt Norge» som opplevde stor medieinteresse da de hevdet å ha utviklet og lansert en ny type solcellelader for iPhone. Waleed ble hyllet av Trond Giske, mottok pris fra daværende ordfører i Oslo Fabian Stang, fikk støtte av Innovasjon Norge og ble invitert av kronprins Haakon for å snakke om verdighet.

Waleed ble kalt for Norges Mark Zuckerberg, men i den seinere tid innrømmet Waleed at det meste bare var løgn og alle historier var fantasi. Laderen fantes av flere konkurrenter fra før og hans gigant avtaler verden over kun var bløff.

Neste stopp USA:

Etter Grønt Norge satte «Waleed» kursen til USA hvor han kjørte fine biler og levde et liv i luksus med merkeklær og kostbare klokker. I Los Angels traff han en amerikansk investor hvor han solgte rettigheter til skandinaviske Justin Bieber billetter, rettigheter han ikke hadde. Det hele endte opp med at han ble arrestert av FBI for internasjonal svindel og dømt til 11 års fengsel i USA.

Snart kommer Waleed hjem:

Waleed kommer hjem til Norge løpet av de første månedene i 2022, løpet av vårparten åpner vi opp for booking av hans foredrag og i juni 2022 kommer kinodokumentaren med samme navn som foredraget vil få, som er: “Stol på Meg”

Foredraget «Stol på meg»

I foredraget «stol på meg» får du møte gutten bak de elleville historiene. For hvordan var det å vokse opp med minoritetsbakgrunn til det store forventningspresset som er i dagens samfunn og hvordan var det å leve opp med en ambisiøs familie med brødre som var utdannet som leger og ingeniører.

Waleed forteller om sine tanker og drømmer som ung, snarveier han tok og lovbrudd som førte til at han fikk mye penger, reiste til USA hvor han deretter satt kursen mot Los Angels i en Ford Mustang, følelsen av å føle seg fri uten at noen brydde seg slik at han kunne gjøre akkurat det han ville når han ville.

Waleed fikk smertelig oppleve at snarveier, løgner, lovbrudd og kriminalitet lønner vil straffe seg og at konsekvensene står i kø når han blir pågrepet og dømt til 11 års fengsel i USA. I foredraget får du høre om hans møte med statsadvokater og FBI agenter og et liv i et amerikansk fengsel.

Waleed forteller om den nakne sannheten om livet bak fengselsmurene i USA som er en helt annen virkelighet enn her hjemme. Han forteller om et fengselsvesen hvor det ikke er noe som heter rehabiliteringer av de ansatte, lite mat og er hardt miljø som handler om å bli overlatt til seg selv uten at noen bryr seg.

Foredraget tar også for seg en rekke psykiske element som å føle seg helt alene uten omsorg, bli behandlet om en slave og være i fullstendig isolasjon uten å verken se eller snakke med noen. Han forteller om de indre smertene og han har opplevd og snakker om alle innsatte han har sett gi opp og ende sine siste dager bak murene med å ta den enkle veien ved å ta sine egne liv. Waleed var selv kun 20 år når han på et tidspunkt tenke å ta sitt eget liv.

Waleed forteller at han fant sin indre motivasjon i håp at når han er ferdig med sin straff skal tilbake til Norge og starte med hvite ark for å skape seg en fremtid, men denne gangen på rett side av loven. Han forteller om sitt vendepunkt og sine tanker rundt fremtiden og han snakker om at det kun er han selv som kan ta ansvar for sitt eget liv.

Waleed er lite stolt av sin historie, men ønsker gjennom foredraget og fortelle sin historie slik at andre kan ta lærdom av hans bakgrunn. Foredraget passer inn i et bredt spekter innenfor både offentlig og privat sektor og kan skreddersys ethvert publikum enten det dreier seg om barn og ungdom, helsevesen, fengsel, politikk, psykiske helse og andre tematikker fra denne historien ingen av oss verken har sett eller hørt noen gang tidligere.

Book foredrag med Waleed

Waleed er klar for det norske foredragsmarkedet fra våren 2022 hvor han er tilbake etter 11 år i amerikansk fengsel og man kan allerede nå booke foredrag via Foredragsholder AS.

Løpet av våren 2021 kommer også dokumentaren «Stol på meg» hvor den internasjonale prisvinnende regissøren Emil Trier har regissert. Etterkant av dokumentaren kommer boken hans som blir skrevet av Thomas Karlsen samt en podcast laget av Fremantle Podcast.

Send en uforpliktende forespørsel på Waleed Ahmed

Kategorier for Waleed Ahmed

Relaterte foredragsholdere