Eddi Eidsvåg

Eddi Eidsvåg

Fra Sauda via Slottet og det hvite hus til…..

Eddi Eidsvåg tar oss med på sitt flyvende teppe, er reise i medvind og motvind. Han snakker om sjokolade-bollen og pøbler, godt sauset sammen i krass fantasirik kritikk av samfunnssystemet, ruspolitikk og møte med ungdom. Eddi velger i dette foredraget og kalle en spade for gravemaskin.

Ønsker du et foredrag med Eddi Eidsvåg? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Eddi vokste opp i Sauda med en kreativ skapende “gal” mor som tok ungene med på det flyvende teppe, en far som mente at «arbeid adle mann» en bror som trente på å bli prest ved å grave Eddi ned i hagen og en søster som tok akademia på alvor.

Som 14-åring grunnla han sin første kafé for ungdom i Sauda, en bygd der mange hadde det vanskelig hjemme. Eddi’s liv har vært styrt av empati, nesten til det ekstreme. En venn døde tidlig av overdose og han bestemte seg for å starte narkokollektiv, satte seg på impuls inn i en liten Golf med to tungt rusede personer og en sint bikkje, uten anelse om hvor de skulle. Etter 12 timers kjøring passerte de Trondheim, men stedet de lette etter var fortsatt ikke funnet. De flyttet inn 10 timer senere…..

Eddi, født og oppvokst i et bakeri, reiste til Oslo og grunnla “Eddi’s lille bakeri”. Der utviklet han sjokoladebollen og var blant den første i Norge som introduserte croissanter og baguetter. Han har opplevd både suksess og motgang i bransjen, og på 90-tallet var han landets mest kjente baker. Men var han egentlig bare en baker?

Mens han drev bakeriet, drømte Eddi fortsatt om å bli skuespiller. Han stilte på audition for Dag Frøland på «Chat Noir» men han orket ikke øve, i stedet startet han bakeriteater og arrangerte Norges første standupshow med Herodes Falsk. Eddi startet standup bevegelsen i Norge med Erling Bonde og Eilert Munch Lund.

Eddi er mest kjent for «Pøbelprosjektet», Norges mest vellykkede tiltak for ungdom utenfor. Over 4.000 «pøbler» gikk gjennom programmet han utviklet, og 86 % kom tilbake til skole eller fast jobb. Alle brøt med kriminalitet og rus ifølge DNV-GEs samfunnsanalyse av prosjektet i 2017. Gjennom foredraget deler han historier om møter med Slottet, Det hvite hus og «pøblene» som Eddi har mottatt flere nasjonale og internasjonale priser for sitt arbeid.

Etter alle disse oppturene møter Eddi seg selv og oss gjennom sitt møte med konkurs, sofaen, lysten til døden, ensomhet, mørket og veien tilbake. Man får høre et gripende foredrag om suksess og medaljens bakside.

Varighet 60 til 75 minutter.

Send en uforpliktende forespørsel på Eddi Eidsvåg

Relaterte foredragsholdere