Liv Arnesen 2

Liv Arnesen

Veien til målet

Hør polfareren, forfatteren og eventyreren fortelle om veien til målet for å bli første kvinne til sydpolen hvor hun snakker om temaer som å gjøre drømmer til virkelighet, visjoner, målsetninger, motivasjon, oppturer, nedturer, omstilling, medarbeiderskap og lederskap.

Ønsker du et foredrag med Liv Arnesen? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Liv er polfarer og eventyrer som skapte internasjonale overskrifter da hun ble den første kvinnen som gikk alene uten støtte eller forsyninger til Sydpolen. Hun har padlet Great Lakes i USA på 49 dager, hun har klatret Mount Everest hvor hun måtte snu på 7000 m.o.h grunnet høydesyke og sammen med Julie Maske ble den første kvinneekspedisjonen uten støtte over innlandsisen på Grønland på kun 23 dager.

I 2000-01 ble hun sammen med Ann Bancroft, USA de første kvinnene som krysset Antarktiskontinentet på 94 dager. De snakket med CNN to dager i uken og resultatet ble 2,1 milliarder media hits. Undervisningsopplegget knyttet til ekspedisjonen ble fulgt av 6 millioner barn i 116 land. Ann og Liv har hatt to ekspedisjoner til Nordpolen der også motivasjonen var å kombinere utdanning og eventyr. Begge ble avbrutt, den ene av russerne, den andre av en skade.

Hennes ekspedisjoner er blitt omtalt i mer enn 50 internasjonale aviser og magasiner og vi nevner blant annet BBC, CNN, og New York Times. Hun har vært gjest i programmet «Late Show with David Letterman» og vunnet en rekke priser som Woman of the Year, Trailblazer Award og mottatt medalje fra det russiske geografiske selskap.

Etter at hun sluttet som aktiv orienteringsløpet og langrennssporet, ble det friluftsliv. Det ble lengre og lengre skiturer, klatring og kajakkpadling. Hun har også tidligere undervist 10 år i videregående skole, jobbet med rehabilitering av stoffmisbrukere, jobbet i 30 år som turleder på fotturer og skiekspedisjoner på Svalbard, samt skrevet en rekke bøker om blant annet sine ekspedisjoner, motivasjon og ledelse.

Liv og hennes ekspedisjonspartner Ann Bancroft startet i 2011 et nytt prosjekt «Access water» der undervisningsopplegget er knyttet til tilgang til rent vann. Det er oversatt til 10 språk (også norsk) og laget sammen med den internasjonale speiderbevegelsen og FN: http://www.fao.org/3/i3225e/i3225e.pdf

For å forankre undervisningsoppleggene internasjonalt har de satt sammen et internasjonalt team av kvinner fra hver verdensdel med forskjellig erfaring, alder og religion og prosjektet startet som «Source to Sea», fra Himalaya til Bengalbukta på en av verdens meste forurensede elver Ganges i 2014. Vinteren 2015 deltok hun på forskningsekspedisjonen KonTiki2 og tilbrakte to måneder på et balsaflåte fra Påskeøya til 40° syd på Stillehavet.

Gjennom foredragene til Liv får man høre om flere av hennes ekspedisjoner som både er inspirerende og motiverende. Man får høre om å følge drømme sine enten det er som privatperson, avdeling i organisasjon, som bedrift eller et stort konsern.

Øvrige temaer i foredragene er:

  • Visjoner, målsetninger og delmål
  • Motivasjon, inspirasjon og engasjement.
  • Medarbeiderskap og lederskap.
  • Lagspill. Samspill og mestring
  • Ambisjoner og forventninger
  • Nederlag, omstilling og mestring

Liv kan i tillegg til ordinære foredrag, både kjøre workshop og heldagskurs. Hun kan også kombinere faglig innhold med en teambuilding i form av at man lager en fysisk tur ute i naturen hvor Liv forteller underveis mens man går og gjennom små pauser løpet av turen.

Send en uforpliktende forespørsel på Liv Arnesen

Relaterte foredragsholdere