Jarle Andhøy

Jarle Andhøy

Triumf og tragedie i Amundsens kjølvann

Gjennom Jarle sine ekspedisjoner vil du høre om inspirerende og morsomme historier til sterke historier innenfor ulike temaer som teambuilding, ledelse, samt krise og mediehåndtering.

Ønsker du et foredrag med Jarle Andhøy? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Etter ufullendt videregående skole og ett år i jobb i reiste han ut på en 352 dagers seilas med «Berserk». Jarle seilte til Antarktis og ble nær senket av en kjempebølge og det er videoopptakene som senere dannet grunnlaget for dokumentaren «Berserk i Antarktis» som gikk på TV 2 i 2000. Filmen vant flere internasjonale priser, Andhøy ga ut flere bøker.

Etter sydhavsseilasen gikk turen til Svalbard og Nordpolen, sammen med blant andre Alex Rosen, David Mercy og Espen Tarberg- De fikk da 20 000 kroner i bot for å ha unnlatt å melde fra på forhånd og tegne bergingsforsikring, men serien ble vist på NRK høsten 2003, tross programdirektør Harald Reitans utsagn om at han ikke likte serien, etter anklager for ulovlig ilandstigning, å ha skapt ulovlig mye forstyrrelser i faunaen og for å ha gjort ugagn på Bodø havn

Den 22. februar 2011 ble Andhøy og resten av mannskapet erklært savnet etter at det ble fanget opp nødsignaler fra seilbåten «Berserk». Det ble gjort flere mislykkede forsøk på å få telefon- og radiokontakt med båten, før Jarle Andhøy og 18 år gamle Samuel Massie kom seg i sikkerhet ved Scott-basen i Antarktis. De tre resterende mannskapene på Berserk, Leonard J. Banks, Tom Gisle Bellika og Robert Skaanes, er aldri blitt funnet og antatt omkommet.

Foredrag 1: Triumf og tragedie i Amundsens kjølvann

Gjennom dette foredraget forteller Jarle om seilasen i polarheltens historie, triumfferden gjennom Nordvestpassasjen og tragedien i Antarktis.

Et personlig foredrag som står sterkt i en historie som ender i Berserks siste reise, men som også kan tilpasses teambuilding, ledelse, krise- og mediehåndtering.

Foredrag 2: Berserk til Valhall.

I dette foredraget forteller Jarle om seilasen lengst nord og gjennom Russland med Berserk II.

Foredrag har tendenser mot stand-up stilen med gamle røverhistorier om små menn, med små budsjett gjennomfører store mål.

Send en uforpliktende forespørsel på Jarle Andhøy

Relaterte foredragsholdere