Himmeljegerne

Himmeljegerne

Sprenge grenser i tøffe ekspedisjoner

Det hele startet med tanken om fysisk helse for psykisk utviklingshemmede og resultatet har ført til en rekke ekspedisjoner, dokumentar på TV2 og et kritikerrost foredrag om utfordringer og mestering

Ønsker du et foredrag med Himmeljegerne? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Himmeljegerne er et prosjekt der to brødre, den ene psykisk utviklingshemmet, gjennomførte en skiekspedisjon på 43 mil på ski mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvest-passasjen

I 2014 var det ny ekspedisjon hvor de fikk med seg Simens bestevenn Mads med downs syndrom, podagra(leddgikt) samt blind på det ene øyet, på en 3 ukers kanoekspedisjon i Yukon, Canada.

I 2016 dro gutta ut på ny ekspedisjon. Denne gangen har de med 2 gjester med spesielle behov og muligheter på 5 dagers skis ekspedisjon i Jotunheimen, Norge.

I september 2017 dro Simen og Mads på ekspedisjon i Finnmark der de fikk med seg 3 andre deltakere, en lege, en guide og 6 hjelpere i grensetraktene mellom Russland, Finland og Norge. Bjørnesafari, fisking og jakt var noe av det som stod på agendaen.

Det er blitt laget en suksessrik dokumentar på TV 2 og de har vært i medienes søkelys i en rekke år, de har også hatt stor suksess med sine foredrag og fagdager som de reiser rundt med i Norges landstrakte land.

Fra oppstarten i i 2013 har de holdt over 150 foredrag for blant annet kommuner, banker, studenter, fagforeninger, skoler, olje og gass, DNT, næringslivsorganisasjoner, Forsvaret, idrettsorganisasjoner, lærere, samt foreninger for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Du får blant annet høre om følgende i foredraget “Himmeljegerne”

  • Brødrene Simen og Lars Martins oppvekst, utfordringer og mestringsopplevelser.
  • Hvorfor multihandikappede Simen med; psykisk utviklingshemming, cerebral parese, minus 15 i syn, epilepsi og cøliaki ønsker å legge ut på en 413 kilometer lang ekspedisjon?
  • Hva en multihandikappet sitter igjen med etter 3 år med fysisk trening og en ekspedisjon på 23 dager i 20 minusgrader?
  • Aktuell forskning og tiltak på området fysisk helse for handikappede.
  • Dyrelivet og villmarken vi opplever i arktiske strøk. Bjørn, ulv, ørn, isbjørn, skru-is osv.
  • Utfordring og mestring som igjen fører til stor glede:-)

Foredraget ”Himmeljegerne handler om utfordring og mestring og dreier seg om brødre forholdet mellom Simen og Lars Martin og deres tre år lange kamp for å få startet en skiekspedisjon i Nordvestpassasjen i Canada. 23 dager med minus 20 grader i snitt ble meget hardt for Simen som er multihandikappet og som i oppveksten lærte seg å gå da han var tre og et halvt år.

Underveis i foredraget forteller Simen mest mulig om seg selv. Lillebror Lars Martin støtter han og tar for seg de fem store utfordringene som ligger i Simens kropp. De ser på hvilke hindringer og mestringsmuligheter utfordringene gir på ekspedisjon og har gitt i oppveksten.

Foredraget er til tider både morsomt og emosjonelt engasjerende. Lars Martin forteller om den gangen han flyttet ut for å studere og Simen stod igjen i gangen hjemme og gråt. En tung stund for gutta, men en opplevelse man kunne bruke som energi til å få til et drømmeprosjekt.

Delen om Yukon-ekspedisjonen handler om at Simen får ta med seg bestevennen Mads som har Downs Syndrom på kanoekspedisjon i Canadas villmark. Mads må trene mye for å komme seg i form til ekspedisjonen der gutta håper å se både bjørn og ulv.

Ekspedisjonene til Finnmark, Afrika og Jotunheimen forteller de om med aktuell forskning på fysisk aktivitet for psykisk utviklingshemmede eller mennesker med down syndrom som er bakteppe

Foredragene tilpasses inn mot gruppen som hører på og har en varighet på alt fra 45 minutter til 2 x 45 minutter

Fagdag

Det er også mulig å booke en fagdag med Himmeljergerne, en fagdag varer i rundt 4 til 5 klokketimer med pauser ca. hvert 45.minutt og lunsj inkludert i tiden. På fagdagene spisses det i samråd med oppdragsgiver poengene inn mot oppdragsgivers fokus/bransje.

Det stoppes opp underveis i øktene og de ber publikum «summe» med sidemannen rundt spørsmål som lett dukker opp i hodet til folk når de hører de forskjellige temaene man er innom. Spørsmålene går veldig mye på å fokusere på det man kan gjøre bedre, i stedet for å definere alt som er galt med driften/firmaet.

Etter summingene tar de opp egne erfaringer omkring spørsmålene og forsøker i dypere grad enn i et foredrag å komme med konkrete tips til spennende ting hva man kan gjøre. De går også dypere inn i forskningen rundt fysisk helse for psykisk utviklingshemmede, spesielt hvis oppdragsgiveren er innenfor denne bransjen.

I løpet av en fagdag får de ofte møtt mange av deltakerne en-til-en ettersom de deltar aktivt i pauser og under lunsj. Dette  gir en økt nærhet til publikum og at det som fortelles i løpet av fagdagen sitter enda bedre igjen.

Send en uforpliktende forespørsel på Himmeljegerne

Relaterte foredragsholdere