Terje Høiland

Terje Høiland

Kommunikasjon & samspill

En av Norges mest erfarne og etterspurte kursholdere som holder foredrag, kurs og workshops innen samhandling, endringsprosesser, ledelsesutvikling, kommunikasjon, HMS-kultur og verdibygging i organisasjonen.

Ønsker du et foredrag med Terje Høiland? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Siden 1983 har Terje kurset mangfoldige bedrifter i hele verden. Hans foredrag, kurs og workshops kan holdes på både engelsk og norsk. Terjes kallenavn er «entertainer», noe som indikerer på at hans foredrag sirkulerer rundt det faglige, men har alltid en god dose humor og selvironi.

Terje skreddersyr hvert foredrag til sitt publikum. For å kunne gjennomføre dette blir det gjort en grundig, men enkel forundersøkelse. I tillegg vil du som kunde ha et møte med Terje i forkant av foredraget, enten fysisk eller digitalt.

Samhandling i egen organisasjon

Dette kurset kan kjøres over én eller flere dager og skreddersys ut fra de faktiske behov i organisasjonen. Det tar for seg kommunikasjon mellom medarbeiderne, motivasjon og hvordan man gjør hverandre gode. Dette er et av Terjes mestselgende kurs gjennom alle år.

Kurset inneholder temaer som:
• Forståelsen av hva som er et godt team og god ledelse.
• Å bygge gode relasjoner.
• Kommunikasjon og samspill.
• Etablere kriterier for samarbeid.

Endring – til det bedre, eller…….?

Dette er et foredrag som har varighet på ca. 2 timer, men kan også bestilles som kurs over én eller flere dager. Dette omhandler det som i størst grad påvirker holdninger til endring. Når vi opplever endring, vil vi respondere på forskjellig vis. Noen går helhjertet inn, andre uttrykker motstand.

På en karikert måte vil deltakerne møte de forskjellige oppfatningene folk har av endring, samtidig som foredraget tar på alvor de reelle bekymringene.

Ledelsesutvikling

Dette er en prosess, mer enn et kurs. Lederne vil, gjennom tilbakemelding fra sine medarbeidere, utvikle en plan for bedre ledelse. Prosessen starter med at ledelsen etablerer kriteriene for god ledelse. Disse baseres på bedriftens verdier og eventuelt andre føringer.

Medarbeiderne bes «score» sin leder på tre forhold:

  • Hvor flink er lederen til dette ledelseskriteriet
  • Hvor viktig er det for medarbeideren at lederen er flink til nettopp dette
  • Hvordan har lederen utviklet seg over tid

Leder og medarbeidere samles til en workshop over én dag, for sammen å utforme planen for utvikling.

Presentasjonsteknikk

«You never get a second chance to make a good first impression». Det handler om å selge sitt budskap. Uansett hva du formidler, så skal du nå frem til beslutningstakere, og det med overbevisning. Dette krever gode forberedelser, at du forstår ditt publikum, og at du er tydelig i form og innhold. 80% avgjøres av form, stil og engasjement, resten av innhold. Sørg for en fengende start, tren, se at historien henger sammen i en ordentlig struktur, og at eksemplene dine viser erfaring og kompetanse.

Train the Trainer

En ting er å holde korte foredrag, men når du skal kjøre kurs over litt lenger tid, er det ikke nok å kunne det faglige. Du må i tillegg forstå og tolke forsamlingen. Du trenger god dialog, hvor alle opplever seg sett og hørt. Du må tilpasse undervisningen til forskjellige nivå, og kanskje forskjellige kulturer. Kurset kjøres over to til tre dager, med opptil 8 deltakere. Sertifisért «Train the Trainer» for IADC (International Association for Drilling Companies) og IWCF (International Well Control Forum)

Teamutvikling

Foredraget / kurset omhandler i hovedsak de forutsetningene som må til for at vi skal få effektive team. I løpet av én til tre timer blir deltakerne kjent med hva som skaper en samarbeidende kultur i et team, hvordan ledelse påvirker team – kulturen, viktig kunnskap om internkommunikasjon, samt noen kulturelle «feller» det er lett å gå seg fast i.

Fasilitator/Moderator/Konferansier

Dette er ikke et foredrag, men prosessledelse når du skal arrangere større konferanser. Terje tilrettelegger, avtaler tekniske løsninger, trener deltakerne, og leder konferansen. Han har erfaring fra store arrangementer med flere hundre deltakere, og har jobbet i inn- og utland. Arbeidsspråket er norsk eller engelsk. I noen tilfeller har han også jobbet med simultantolk.

Send en uforpliktende forespørsel på Terje Høiland

Relaterte foredragsholdere