omstilling

Tom Nordlie

I fri dressur fra a til å

Tom Nordlie, en trenerlegende i Norsk fotballhistorie snakker om identitet, kultur, merkevarebygging, endringsprosesser, arbeidsmiljø, lagbygging, målsetninger, samarbeid og ulike ledelse filosofier.

Ønsker du et foredrag med Tom Nordlie? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Tom Nordlie har hatt utallige oppturer som å rykke opp og etablere Odd i eliteserien, opprykk og sølv med Start, gjenreiste Sandefjord sin stolthet, reddet Viking og Kongsvinger fra nedrykk etter tidenes snuoperasjoner, 4.-plass i eliteserien og cupmesterskap med Lillestrøm for å nevne noe. Men han har også vært gjennom utfordrende perioder som nedrykk med Vålerenga, hvor han også mistet jobben.

Gjennom sine oppturer og nedturer i  karrieren har Tom fått en enorm kunnskap som er direkte overførbar til enhver bedrift og organisasjon. Tom forteller ikke bare om seire og tap, men hva som ligger bak resultatene. Han snakker om den indre kjernen i en organisasjon, du får høre om det medmenneskelige og man får høre historiene bak kulissene.

Tom snakker også om endringsprosesser, noe som står sentralt i de fleste organisasjoner. Innenfor dette temaet snakker han blant annet om forskjellen mellom ledelse over tid gjennom involveringspedagogikk og se hele mennesket kontra en mer kortsiktig autoritær kriseledelse.

De fleste kjenner Tom en utadvendt personlighet, men i sine foredrag starter Tom med å ta deltagerne med til oppveksten sin med en funksjonshemmet mor, en far som frisør med 28 kroner timen og hans tidlige død. Samt veien fra en introvert personlighet på grensen til å ha sosial angst til den utadvendte Tom som vi kjenner i dag.

Gjennom sin innholdsrike bakgrunn får man høre om hvordan han har jobbet internt i de ulike organisasjonene, alt fra de store linjene som identitet og kultur og ned til de menneskelige perspektivene om arbeidsglede, de vanskelige samtalene, kommunikasjon og kroppsspråk.

Man får høre om viktighetene av å bli satt pris på av sine kollegaer, forutsetning for å takle medgang og motgang, at man aldri er god alene, at det er sammensettingen av ulikhetene som gjør at man kan bygge et godt team og at man skal tørre og være uenig. Det man er enig om holder hverandre sammen og det man er uenig om bringer hverandre videre.

Foredraget tar for seg tematikker som

  • Identitet, merkevarebygging og kultur i en organisasjon, bedrift eller avdeling.
  • Et godt arbeidsmiljø, om å ha det gøy og glede blant de ansatte
  • Nåsituasjonen, visjon, målsetninger og den faglige prosessen.
  • Teamarbeid, samarbeid og viktigheten rundt ulike ferdigheter
  • Endringsprosesser internt og eksternt
  • Konfliktløsning i en organisasjon og ned til enkeltindividet
  • Tørre å lede utenfor A4, fokus og konsekvenser
  • Ledelse filosofier og om å se hele mennesket
  • Sannheten rundt medarbeidersamtalen
  • Mentaltrening og coaching.

Dette er et dønn ærlig foredrag, og selv om historien til Tom ligger som en stamme i alle foredrag kan han tilpasse foredraget slik at det passer til ditt firma og deres ønsker og behov. Foredragene har en varighet på 1 time og 30 minutter, men han kan også utarbeide workshop eller andre opplegg ut fra behov ønske og eventuelle utfordringer i organisasjonen.

Foredragene til Tom er en kombinasjon mellom fag, høy kompetanse, det dype og nære hvor det hele krydres med humor, selvironi og høyt engasjement. Her er ingen PowerPoint, kun en liten video i starten av foredraget, Tom står aldri bak en talerstol, men beveger seg ofte rundt i møtelokaler, han inspirer, motiverer og er kjent for at deltagerne sitter igjen med verdifull informasjon som kan brukes i hverdagen, både i arbeidshverdagen og i det private

Send en uforpliktende forespørsel på Tom Nordlie

Relaterte foredragsholdere