Solfrid Flateby

Arbeidsmiljø, kultur & ledelse

Solfrid har vunnet flere priser som foredragsholder og leder. Hun leverer inspirerende foredrag og workshop om arbeidsmiljø, kultur, strategi, visjon, verdier, holdninger, ledelse og kommunikasjon, samt det å håndtere endringer.

Stikkord:

Ønsker du et foredrag med Solfrid Flateby? Send en oss uforpliktende forespørsel.

Solfrid Flateby har en rekke inspirerende foredrag, i tillegg til at hun tilbyr kurs og strategiske workshops til store og små bedrifter. Hennes fantastiske arbeid som foredragsholder innenfor coaching for toppledelse, har bidratt til at Solfrid har mottatt priser og utmerkelser både som taler og leder. Ikke nok med at hun holder foredrag i Norge, hun har også stor suksess med internasjonale foredrag.

Med over 15 års erfaring som HR- og kommunikasjonsdirektør i store selskap som Coca- Cola, Reitangruppen og Bavaria Nordic (BMW, MINI, og Porsche), viser hun til bred erfaring erfaring innenfor HR- og kommunikasjonsfaget.

Solfrid gjenspeiler energi, kunnskap og store doser humor i sine foredrag, som gjør at publikum føler seg inkludert og skaper engasjement i salen. Hennes mål er å formidle et budskap som er lett å relatere til egen hverdag.

Solfrid tilbyr forskjellige løsninger innenfor rollen som foredragsholder. Du kan enten bestille enkeltstående foredrag som varer rundt en time, eller workshop som varer fra en til flere dager. Hun kan også gjøre oppdrag som innebærer å starte dagen som foredragsholder, for å så gå over i rollen som konferansier på ditt arrangement.

Foredrag om arbeidsmiljø

Dette er et inspirasjons- og motivasjonsforedrag og det er enkelt å snakke om hva som kjennetegner et godt arbeidsmiljø og «idealene» våre, men hva skal til for at medarbeiderne eller lederne virkelig ønsker og evner å gjøre ting litt annerledes? Solfrid snakker om jobbengasjement, tillit, ansvar og kommunikasjon – og hva som kreves og skal til. Hun ønsker å skape latter, bruke gjenkjennelige historier og eksempler – og gi medarbeiderne lyst til å gjøre litt mer av noe og litt mindre av noe annet etter foredraget.

Foredrag om ledelse og kommunikasjon

Kan ledere basere seg på tillit og likevel ikke miste kontrollen? Hva sier nyere forskning om ledelse som fungerer, og hvordan gjør man det i praksis? Solfrid har jobbet som leder og toppleder selv i mange år, og er blant annet referert til som nestor i verdibasert ledelse på BI. Hennes lederforedrag er basert på empiri og vitenskap – men hun bruker også humor, eksempler og gode historier i sine presentasjoner og foredrag – om hvordan vi med enkle grep kan bli litt bedre ledere. Foredragene har vekt på verdibasert ledelse, tillit, prestasjoner, arbeidsmiljø og lederkommunikasjon, og skreddersys etter kundens ønsker.

Foredrag om å håndtere endringer

Tittelen på dette foredraget er «Hvorfor skal vi det? Det går jo så bra!» Før var det å håndtere endringer – som leder eller medarbeider enklere; prosjektet gikk over lang tid, fra A til Å. I en moderne, rask verden kommer endringene kjappere. Vi må snu oss mye hurtigere, og når man har kommet et stykke på veien i endringsprosessen, er plutselig forutsetningene endret. Det kreves andre mål, og midt oppi dette står ofte trygghetssøkende ledere og medarbeidere som synes endringer «gjør litt vondt». I foredrag om endringer gir Solfrid innsikt i hvorfor endringer gjør litt vondt, og konkrete tips til hva vi kan gjøre litt mer av for å skape en endringskultur; fra et leder eller medarbeiderståsted.

En annerledes form for workshop og kurs

Tradisjonelt gruppearbeid betyr ofte et ark med spørsmål som den mest dominante i gruppen tar «ansvaret for», en får sekretæroppgaven (gjerne en kvinne), to prater hele tiden, og to hører i beste fall på de andre…Så presenterer gruppene det de har gjort. Gjenkjennelig? Svaret du har er helt sikkert et stort JA og det er derfor oppfinnelsen verdiduk eller arbeidsduk som det også kalles er helt genialt, dett er et pedagogisk verktøy for ekte involvering.

Mange har lyst til å engasjere og involvere medarbeiderne i ulike tema; for å skape interesse og engasjement, men også for å få verdifulle innspill fra alle i avdelingen eller organisasjonen. Verdiduk / arbeidsduk er et verktøy som aktiviserer ALLE – og som skaper god refleksjon og gode diskusjoner, får alle «med» – og gir medarbeiderne og lederne muligheten til å gi konkrete innspill på hva vi kan gjøre mer av / mindre av (både selskapet og individuelt); konkrete tiltak og forslag – gjennom nettopp engasjement og forpliktelse. Det er GØY også.

Man kan utvikle duker for alle type tematikk – det handler om hva dere ønsker fokus på hos deg; arbeid med visjon og verdier, bærekraft, kultur, holdninger, arbeidsmiljø, strategi og ledelse»
Etter å ha utviklet duker for nærmere 40 selskap kan vi trygt si at dette fungerer.

Dukene er laget nærmest som et spill, og det er noe av grunnen til at det er annerledes og engasjerende. Kommer du til «trekk et Våre Valg-kort», får gruppen et dilemma – skreddersydd. Spørsmålene deltakerne møter på duken skal fremme refleksjon, diskusjon og gi oss verdifull input. Spørsmålene er åpne, men allikevel konkrete – alt etter hvilket tema din duk har. Ett eksempel kultur er spørsmålet «Hva kjennetegner et godt arbeidmiljø? (skrive minimum 10 punkter» eller innen bærekraft: «Hvilke tiltak kan vi implementere avdelingsvis for å fremme bærekraft (minimum fem konkrete tiltak)? Være kreative!»

Duken lages i forkant hvor du i forkant bestemmer deg for tema og ønsket målsetting, deretter utarbeides layoutelementer, spørsmål og eventuelle dilemmaer avtales og dukene produseres slik at de er klare til arrangementsdagen eller dagene.

Ettersom Solfrid har utviklet og holdt kurs for små og store grupper i mer enn 20 år, har hun flere kurs hun kan tilby nærmest «ferdige» (fast). Allikevel ønsker hun alltid innspill på din bedrift og deres utfordringer, slik at hun kan tilpasse best mulig.

Stikkord med tanke på Solfrid:

HR-strategi, kommunikasjon, kultur, arbeidsmiljø, endringsledelse, organisasjonsutvikling, kompensasjon, prosjektledelse, kvalitetsstyring (QMS) medarbeider-undersøkelser, å lede og holde på talenter, kompetanseutvikling, lederutvikling, ansettelsesforhold, HR-coaching og support, personalledelse og -utvikling, forbedring av HR policy/prosesser/prosedyrer. norsk arbeidsrett, ledelse som virker, arbeidsmiljø, presentasjonsteknikk, lederkommunikasjon, verdibasert ledelse, tillitsbasert ledelse, rekruttering, salg & service, forhandlingsteknikk, personlig utvikling, samarbeid og samhandling, train the trainer, konflikthåndtering, medarbeidersamtale, målstyring

 

Send en uforpliktende forespørsel på Solfrid Flateby

Send en uforpliktende forespørsel på Solfrid Flateby

Kategorier for Arbeidsmiljø, kultur & ledelse

Relaterte foredragsholdere